Hadži Veselin Matanović

Hadži Veselin Matanović

Hadži Veselin Matanović: “Ono što nam daruje Sveti Jovan Vladimir je čudesno i blagosloveno, ovaj vaseljenski svetitelj nas sve sabira u jedinstvu u Hristu!”

Ime: 06.06.2018 Razgovor sa g. Veselinom Matanovicem o proslavi Svetog Jovana Vladimira u Elbasanu; Opis: Ono što nam daruje Sveti Jovan Vladimir je čudesno i blagosloveno, ovaj vaseljenski svetitelj nas sve sabira u jedinstvu u Hristu! Tip: audio/mpeg

U razgovoru za Radio Svetigoru, svoje utiske sa pokloničkog putovanja za praznik Svetog Jovana Vladimira u Elbasanu u manastiru Šin-Đon, za naše slušaoce podijelio je gospodin hadži Veselin Matanović.

On je po blagoslovu Mitropolita crnogorsko-primorskog i skenderijskog g. Amfilohija bio vođa tridesetak vjernika iz Crne Gore i Srbije koji su molitveno učestovali u ovogodišnjoj proslavi Svetog Jovana Vladimira u Albaniji 3. i 4. juna 2018. godine.

On je govorio o svetiteljevoj proslavi, o gostoljublju sveštenstva i naroda Albanske Pravoslavne Crkve, o svetinjama koje čuva pravoslavna Crkva u Albaniji.

Razgovor sa hadži Veselinom Matanovićem vodio je urednik Katihetskog programa Radio Svetigore Aleksandar Vujović.

Tonska obrada Srećko Radović.