20191124 190424

Хуманитарно вече за помоћ дјеци Ораховца

Име: 27.11.2019 humanitarno vece za djecu orahovca; Опис: Хуманитарно вече за помоћ дјеци Ораховца Тип: audio/mpeg

У Друштву црногорско-руског пријатељства „Свети Георгије“ у Никшићу, у недјељу 24. новембра, на празник Светог краља Стефана Дечанског, одржано је хуманитарно вече за помоћ дјеци Ораховца на Косову и Метохији.

Вече су организовали Друштво црногорско-руског пријатељства и НВО „Пандурица“ из Никшића, која је иницијатор и покретач ове хуманитарне акције, намијењене малишанима у Ораховцу.

Сабрање је благословио протојереј-ставрофор Слободан Јокић, архијерејски намјесник никшићки, пригодним словом обратио се књижевник Јанко Јелић, а у име НВО „Пандурица“, бројну публику и чланове ове хуманитарне организације, поздравио је Марко Ковачевић.

У лијепо осмишљеном програму, који је пропраћен срдачним аплаузима, учествовали су: хор „Преподобне мати Ангелине“ под диригентском палицом проф. Ана Бојић, етно појац Бранка зечевић, оперска пјевачица Тијана Блечић и рецитатор Ања Марковић. Водитељ је био Велимир Касалица.

Овом приликом сакупљено је око 1400 евра. Акција траје до 27. новембра, након чега ће неколико чланова НВО „Пандурица“ отићи на Косово и Метохију, предати помоћ у Ораховац, пренијети нашој браћи и сестрама поздраве и поколинити се светињама на Косову и Метохији.