Владика Теодосије

Владика Теодосије у Ораховцу освештано нову салу при Парохијском дому

Име: 24.11.2019 Vladika Teodosije Orahovac; Опис: Владика Теодосије у Ораховцу освештано нову салу при Парохијском дома Тип: audio/mpeg

Свету архијерејску литургију у цркви Успења пресвете Богородице у Ораховцу у суботу 23.11. служио је  Eпископ Теодосије, уз саслужење игумана манастира Зочиште архимандрита Стефана, игумана Св Архангела архимандрита Михајла, протојереја-стаброфора Данила пароха дизелдорфског, пароха ораховачког јереја Веље Стојковића, пароха великохочанског протојереја ставрофора Миленка Драгићевића, пароха призренског јереја Јована Радића,  и ђакона Милана Станојевића из Ораховца.

Ораховац цркваУ току Свете Литургије, Владика Теодосије је произвео у чин протојереја оца Вељу Стојковића, пароха ораховачког.

Оно што нам је Господ доделио, тога се и држимо, желећи да баш на овом месту прослављамо Господа. Тога смо свесни  и зато истрајавамо сви заједно, на челу са вашим свештеником и његовом породицом који никада није узроптао, нити негодовао што је баш он овде..

По завршетку Свете Литургије Владика Теодосије је освештао нову салу при парохијском дому која је обновљена и опремљена захваљујући Православном удружењу Свети Сава из Новог Сада и њиховим члановима из Ужица, Врбаса, Београда, и других места као и Нашим Србима из Чикага коју опремили кухињу при сали, али и Православној заједници „Радости моја“ из Штутгарта као и хуманитарна организација „Наши Срби“ из Чикага на челу са Кети Фенслоу, који су помогли је помогли опремање сале својим прилозима.

Владика Теодосије се искрено захвалио добротворима на овој помоћи и указао на значај братске солидарности у ово тешко време. У цркви је било много верника и деце из Ораховца, а сва деца су се причестила.

На тонском запису бесједа благодаримо Оливери Радић новинару и професору из Ораховца