Vladika Teodosije

Vladika Teodosije u Orahovcu osveštano novu salu pri Parohijskom domu

Ime: 24.11.2019 Vladika Teodosije Orahovac; Opis: Vladika Teodosije u Orahovcu osveštano novu salu pri Parohijskom doma Tip: audio/mpeg

Svetu arhijerejsku liturgiju u crkvi Uspenja presvete Bogorodice u Orahovcu u subotu 23.11. služio je  Episkop Teodosije, uz sasluženje igumana manastira Zočište arhimandrita Stefana, igumana Sv Arhangela arhimandrita Mihajla, protojereja-stabrofora Danila paroha dizeldorfskog, paroha orahovačkog jereja Velje Stojkovića, paroha velikohočanskog protojereja stavrofora Milenka Dragićevića, paroha prizrenskog jereja Jovana Radića,  i đakona Milana Stanojevića iz Orahovca.

Orahovac crkvaU toku Svete Liturgije, Vladika Teodosije je proizveo u čin protojereja oca Velju Stojkovića, paroha orahovačkog.

Ono što nam je Gospod dodelio, toga se i držimo, želeći da baš na ovom mestu proslavljamo Gospoda. Toga smo svesni  i zato istrajavamo svi zajedno, na čelu sa vašim sveštenikom i njegovom porodicom koji nikada nije uzroptao, niti negodovao što je baš on ovde..

Po završetku Svete Liturgije Vladika Teodosije je osveštao novu salu pri parohijskom domu koja je obnovljena i opremljena zahvaljujući Pravoslavnom udruženju Sveti Sava iz Novog Sada i njihovim članovima iz Užica, Vrbasa, Beograda, i drugih mesta kao i Našim Srbima iz Čikaga koju opremili kuhinju pri sali, ali i Pravoslavnoj zajednici „Radosti moja“ iz Štutgarta kao i humanitarna organizacija „Naši Srbi“ iz Čikaga na čelu sa Keti Fenslou, koji su pomogli je pomogli opremanje sale svojim prilozima.

Vladika Teodosije se iskreno zahvalio dobrotvorima na ovoj pomoći i ukazao na značaj bratske solidarnosti u ovo teško vreme. U crkvi je bilo mnogo vernika i dece iz Orahovca, a sva deca su se pričestila.

Na tonskom zapisu besjeda blagodarimo Oliveri Radić novinaru i profesoru iz Orahovca