Promocija

У подгоричком Саборном храму одржана промоција монографије “Задужбине Косова и Метохије”

Име: 02.03.2018 PROMOCIJA KNJIGE SVETINJE KOSOVA; Опис: Промоција монографије “Задужбине Косова и Метохије” Тип: audio/mpeg

У оквиру прославе празника Светог Симеона Мироточивог-Стефана Немање у крипти Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици у петак 2. марта 2018. године одржана је промоција монографије „Задужбине Косова и Метохије – историјско, духовно и културно насљеђе српског народа“

О монографији су говорили Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије, преосвећена господа епископи Рашко-призренски Теодосије и Будимљанско-никшићки Јоаникије, историчар Милош Ковић и протојереј-ставрофор Велибор Џомић.

Монографија „Задужбине Косова и Метохије“ садржи текстове историчара, теолога, публициста, умјетника, као и историјска документа, повеље, разна саопштења, извјештаје о хришћанском наслеђу Косова и Метохије, а предговор патријарха Павла даје књизи посебан печат. Књига је живо свједочанство о истрајном настојању Српске православне цркве да очува изузетну духовну и материјалну културу, своје вјековне споменике и хришћанско наслеђе Косова и Метохије.

6Монографија је у тврдом повезу на 1.100 страница, илустрована мноштвом колорних репродукција значајних историјских личности, манастира, цркава, фресака, икона-умјетничких дијела, као и фотографијама предјела косовских плодних ораница, житних поља и метохијских винограда.

Ову монографију, коју сваки православни дом треба да има, вечерас можете купити по претплатној цијени 85,00 евра.

Задужбине Косова и Метохије служиће као знамење свима нама и свим будућим нараштајима да, упркос свим историјским искушењима, осигурамо трајање светог Косовског завјета.