Promocija

U podgoričkom Sabornom hramu održana promocija monografije “Zadužbine Kosova i Metohije”

Ime: 02.03.2018 PROMOCIJA KNJIGE SVETINJE KOSOVA; Opis: Promocija monografije “Zadužbine Kosova i Metohije” Tip: audio/mpeg

U okviru proslave praznika Svetog Simeona Mirotočivog-Stefana Nemanje u kripti Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici u petak 2. marta 2018. godine održana je promocija monografije „Zadužbine Kosova i Metohije – istorijsko, duhovno i kulturno nasljeđe srpskog naroda“

O monografiji su govorili Njegovo Visokopreosveštenstvo Arhiepiskop Cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski G. Amfilohije, preosvećena gospoda episkopi Raško-prizrenski Teodosije i Budimljansko-nikšićki Joanikije, istoričar Miloš Ković i protojerej-stavrofor Velibor Džomić.

Monografija „Zadužbine Kosova i Metohije“ sadrži tekstove istoričara, teologa, publicista, umjetnika, kao i istorijska dokumenta, povelje, razna saopštenja, izvještaje o hrišćanskom nasleđu Kosova i Metohije, a predgovor patrijarha Pavla daje knjizi poseban pečat. Knjiga je živo svjedočanstvo o istrajnom nastojanju Srpske pravoslavne crkve da očuva izuzetnu duhovnu i materijalnu kulturu, svoje vjekovne spomenike i hrišćansko nasleđe Kosova i Metohije.

6Monografija je u tvrdom povezu na 1.100 stranica, ilustrovana mnoštvom kolornih reprodukcija značajnih istorijskih ličnosti, manastira, crkava, fresaka, ikona-umjetničkih dijela, kao i fotografijama predjela kosovskih plodnih oranica, žitnih polja i metohijskih vinograda.

Ovu monografiju, koju svaki pravoslavni dom treba da ima, večeras možete kupiti po pretplatnoj cijeni 85,00 evra.

Zadužbine Kosova i Metohije služiće kao znamenje svima nama i svim budućim naraštajima da, uprkos svim istorijskim iskušenjima, osiguramo trajanje svetog Kosovskog zavjeta.