Међународна научно теолошка конференција „Бог човјек свијет“ у Москви

Иван Булатовић пренио нам је своје утиске са Међународно-научне конференције ,,Бог, човјек и свијет“ одржане у Москви

Име: 09. 03.2021 Ivan Bulatovic; Опис: Иван Булатовић пренио нам је своје утиске са Међународно-научное конференције ,,Бог, човјек и свијет“ одржане у Москви Тип: audio/mpeg

Предсједник Браства православне омладине Црне Горе Иван Булатовић говорио је за наш Радио о Међународно-научној конференцији ,,Бог, човјек и свијет“ која је одржана 2. и 3. марта 2021. године на Сретењском богословском факултету у Москви, уз подршку Образовног комитета Руске православне цркве, захваљујући гранту Предсједничког фонда. Тема конференције је била „Теолошки, филозофски и етички аспекти увођења напредних технологија у људски живот“.

Иван БулатовићИван Булатовић, који је уз Милу Церовић, на овом скупу представљао Православну омладину Црне Горе говорио је на тему ,,Улога медија у борби за одбрану светиња у Црној Гори”.

Сврха конференције је повезивање научника, теолога и филозофа у циљу решавања актуелних хуманитарних проблема.

На конференцији су учествовали научници Руске академије наука, Московског државног универзитета Ломоносов, Оксфорда, богословских факултета Русије и других земаља, научници и теолози из Бјелорусије, Србије, Црне Горе, Француске, Сједињених Држава, кандидати и доктори наука, млади истраживачи. Говорници су представили преко 70 научних радова.

Наглашен је значај учесника Српске православне цркве на конференцији, као и важност сарадње у будућности.

Булатовић је говорио и о активностима и плановима Братства православне омладине Црне Горе а са нама је подијелио и свој лични доживљај блаженопочившег Владике Атанасија (Јевтића).