Međunarodna naučno teološka konferencija „Bog čovjek svijet“ u Moskvi

Ivan Bulatović prenio nam je svoje utiske sa Međunarodno-naučne konferencije ,,Bog, čovjek i svijet“ održane u Moskvi

Ime: 09. 03.2021 Ivan Bulatovic; Opis: Ivan Bulatović prenio nam je svoje utiske sa Međunarodno-naučnoe konferencije ,,Bog, čovjek i svijet“ održane u Moskvi Tip: audio/mpeg

Predsjednik Brastva pravoslavne omladine Crne Gore Ivan Bulatović govorio je za naš Radio o Međunarodno-naučnoj konferenciji ,,Bog, čovjek i svijet“ koja je održana 2. i 3. marta 2021. godine na Sretenjskom bogoslovskom fakultetu u Moskvi, uz podršku Obrazovnog komiteta Ruske pravoslavne crkve, zahvaljujući grantu Predsjedničkog fonda. Tema konferencije je bila „Teološki, filozofski i etički aspekti uvođenja naprednih tehnologija u ljudski život“.

Ivan BulatovićIvan Bulatović, koji je uz Milu Cerović, na ovom skupu predstavljao Pravoslavnu omladinu Crne Gore govorio je na temu ,,Uloga medija u borbi za odbranu svetinja u Crnoj Gori”.

Svrha konferencije je povezivanje naučnika, teologa i filozofa u cilju rešavanja aktuelnih humanitarnih problema.

Na konferenciji su učestvovali naučnici Ruske akademije nauka, Moskovskog državnog univerziteta Lomonosov, Oksforda, bogoslovskih fakulteta Rusije i drugih zemalja, naučnici i teolozi iz Bjelorusije, Srbije, Crne Gore, Francuske, Sjedinjenih Država, kandidati i doktori nauka, mladi istraživači. Govornici su predstavili preko 70 naučnih radova.

Naglašen je značaj učesnika Srpske pravoslavne crkve na konferenciji, kao i važnost saradnje u budućnosti.

Bulatović je govorio i o aktivnostima i planovima Bratstva pravoslavne omladine Crne Gore a sa nama je podijelio i svoj lični doživljaj blaženopočivšeg Vladike Atanasija (Jevtića).