Jeromonah Vladimir Palibrk

Јеромонах др Владимир Палибрк одржао предавање “Богословље Светог Григорија Паламе” у Даниловграду

Име: 26.03.2022-jeromonah dr Vladimir palibrk-predavanje -danilovgrad; Опис: Богословље Светог Григорија Паламе Тип: audio/mpeg

У организацији Братства православне омладине “Свети Арсеније Сремац” из Даниловграда, у суботу 26. марта 2022. године, организовано је предавање на тему “Богословље Светог Григорија Паламе”.

Predavanje Vladimir PalibrkПредавање је у сали Завичајног музеја у Даниловграду одржао јеромонах др Владимир Палибрк, сабрат манастира Острог.

На почетку је прочитана молитва, а потом је госта и предавача сабранима представио г. Милета Томић, студент Богословског Факултета Универзитета у Београду.

После веома занимљивог предавања присутни су о. Владимиру постављали питања везана за исихастичко наслеђе, значају молитве и богословског наслеђа овог великог оца и учитеља Цркве, да би затим сестринство из храма Свете Текле приредило послужење за све присутне.

На крају предавања госту се захвалио у име организатора и ђакон Зарија Вуковић, предсједник Братства православне омладине Свети Арсеније Сремац.

После предавања о. Владимир је обишао и музејску поставку у Завичајном музеју кроз коју је провео проф. Перо Радоњић, упознавши о културно-историјском наслеђу даниловградског краја.

Сталну изложбену поставку чине музејски предмети систематизовани у археолошку, нумизматичку, етнографску, збирку оружја, одликовања, грбова, фотографија и докумената. Нарочито је вриједна збирка археолошког садржаја, у којој су предмети пронађени на локалитетима даниловградског подручја. У оквиру ове збирке је и археолошки материјал са Градине Мартинића, из раног средњег вијека, у чијој поставци је између осталог изложена реконструкција ранохришћанске базилике из Мартинићке Градине.

Милета Томић, студент Богословског Факултета у Београду