Mitropolit Onufije

Jeromonah Petar (Petrić): ,,Veliki je blagoslov i milost Božija za Crnu Goru, koja je postala najveći hram na svijetu, posjeta Blaženjejšeg Onufrija i njegov blagoslov i podrška“

Ime: 27. 02. 2020 Otac Petar Petric; Opis: "27. 02. 2020_Otac Petar Petric". Tip: audio/mpeg

“Mitropolit Onufrije je čovjek Crkve, vjere i molitve spreman da strada i položi svoj život za vjeru Pravoslavnu i bližnje svoje“-kaže otac Petar Petrić.

Otac Petar PetrićJeromonah Petar (Petrić) student na Kijevskoj Duhovnoj akademiji govorio je za Radio ,,Svetigoru“ o ličnosti Njegovog blaženstva Mitropolita kijevskog G. Onufrija za koga je rekao da je Blaženjejši Mitropolit čovjek Crkve, vjere i molitve.

“Njegov dolazak na tron Kijevskih mitropolita bio je veliki blagoslov Božiji za Ukrajinsku Mitropoliju u ovo teško vrijeme“-kaže otac Petar koji je govorio i o Kijevo-pečerskoj lavri koja je, podsjeća, za Ukrajinu isto što i za nas Pećka Patrijaršija.

Otac Petar, dijeleći sa nama svoja sjećanja da susrete sa Mitropolitom Onufrijem, priča da Mitropolita Onufrija u Kijevko-pečerskoj lavri možete vidjeti i kako se igra za našim mačkom, ali i kako slaže drva za ogrev.

,,Po ljubavii mi ga zovemo Ava (otac) jer naš Blaženjejši ima strpljenja i ljubavi za svakog ko želi da se sretne sa njim i od njega uzme blagoslov i dobije savjet. On je divan monah, prost i neposredan čovjek, uvijek nasmijan i obasjan blagodaću Duha Svetoga. Blaženjejši Onufrije je čovjek koji je spreman da strada i da položi svoj život za vjeru Pravoslavnu i svoje bližnje. I veliki je blagoslov i milost Božija za Crnu Goru i Mitropoliju crnogorsko-primorsku njegova posjeta, blagoslov i podrška“-kaže otac Petar (Petrić) student na Kijevskoj Duhovoj akademiji.

Osvrćući se na aktuelnu situaciju u Crnoj Gori, otac Petar kaže da je Crna Gora postala najveći hram na svijetu.