prof. dr Caslav Koprivica

Катедра: Проф. др Часлав Копривица- Империјални свјето-назор у временском луку

Име: 12.02. 2018. KATEDRA prof. dr Caslav Koprivica IMERIJALNI SVETONADZOR U VREMENSKOM LUKU; Опис: Империјални свјето-назор у временском луку Тип: audio/mpeg

У организацији Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори и Друштва црногорско-руског пријатељства „Свети Георгије“ у Никшићу је, у суботу 3. фебруара 2018, предавање „Империјални свјето-назор у временском луку“ одржао проф. др Часлав Копривица.

Уваженог професора Часлава Копривицу и публику, поздравио је у име организатора доц. др Драго Перовић, који је подсјетио да је никшићка публика и раније имала прилику да чује веома запажена предавања др Копривице, која се нијесу тицала само философског промишљања свијета и друштва, већ и опстанка српског народа овим просторима.

Копривица је дан раније, у петак 2. фебруара, запажено предавање одржао и у Подгорици. Излагање „О антрополошким и духовноповјесним претпоставкама бића заједнице у грчкој старини“, организовали су: Центар за хеленске студијe, Подгорица и Матица српска − Друштво чланова у ЦГ.