prof. dr Caslav Koprivica

Katedra: Prof. dr Časlav Koprivica- Imperijalni svjeto-nazor u vremenskom luku

Ime: 12.02. 2018. KATEDRA prof. dr Caslav Koprivica IMERIJALNI SVETONADZOR U VREMENSKOM LUKU; Opis: Imperijalni svjeto-nazor u vremenskom luku Tip: audio/mpeg

U organizaciji Matice srpske – Društva članova u Crnoj Gori i Društva crnogorsko-ruskog prijateljstva „Sveti Georgije“ u Nikšiću je, u subotu 3. februara 2018, predavanje „Imperijalni svjeto-nazor u vremenskom luku“ održao prof. dr Časlav Koprivica.

Uvaženog profesora Časlava Koprivicu i publiku, pozdravio je u ime organizatora doc. dr Drago Perović, koji je podsjetio da je nikšićka publika i ranije imala priliku da čuje veoma zapažena predavanja dr Koprivice, koja se nijesu ticala samo filosofskog promišljanja svijeta i društva, već i opstanka srpskog naroda ovim prostorima.

Koprivica je dan ranije, u petak 2. februara, zapaženo predavanje održao i u Podgorici. Izlaganje „O antropološkim i duhovnopovjesnim pretpostavkama bića zajednice u grčkoj starini“, organizovali su: Centar za helenske studije, Podgorica i Matica srpska − Društvo članova u CG.