Nikola Malovic

Књижевник Никола Маловић за Светигору: Овим законом власт креће ка „коначном решењу“ српског питања

Име: 16 10 2019 nikola malovic; Опис: Овим законом власт креће ка „коначном решењу“ српског питања Тип: audio/mpeg

Никола Маловић, аутор 10 књига, добитник 10 књижевних награда, укључујући и награду „Бранко Ћопић“ коју додјељује Српска академија наука и уметности гостовао је на таласима радија Светигора. Oн је коментарисао Предлог закона о слободи вјероисповијести и рекао да му се чини да обрве људи у Боки одавно нису биле овако подигнуте те да су тензије међу суграђанима очигледно

Причамо ових дана између себе, као пред неки рат, помало завјеренички, како је могуће да ова хајка на српски народ не престаје а онда се сјетимо, језичког и историјског насиља и забијање ножева у леђа Србији, свега што је водило ка овоме“ рекао је Маловић и додао да је неко одлучио да крене ка „коначном решењу“ те да судбина Срба у Црној Гори подсјећа на судбину Јевреја уочи Холокауста.

Ми против тога устајемо и са тим се неслажемо јер видимо да се овим Законом може десити да „мечка заигра и пред нашим вратима“ додао је Маловић истаквши „не са жељом да шири дефетизам да се по први пут осјећеа небезбједно у Црној Гори.

Овај писац Познат по романима „Лутајући Бокељ“ и „Једро наде“ истиче да смо суочени са леђима дотјерним до зида са апсурдом да српска спарта може постати анти-српска творевина. Иако не прати црногорске медије сматра да има доста интелектуалаца који дижу глас против неправде која се чини Цркви.