11

Kotor sinoć napravio veliku metaniju pred kosmetskim žrtvama

Ime: 18.08. 2018 o.Momo Krivokapic Kotor za Kosmet; Opis: Kotor sinoć napravio veliku metaniju pred kosmetskim žrtvama Tip: audio/mpeg

Utiske sa večeri Kosmeta u Kotoru prenosi nam otac Momčilo Krivokapić.

 

21“Nema podjele, nema podjele, cijeli Kosmet, cijeli Kosmet dio Srbije“, pjesma je, ujedno i poruka, vjerovatno najposjećenijeg kulturnog događaja te vrste u gradu, humanitarnog koncerta „Kotor za Kosmet“, održanog u petak 17. avgusta 2018. godine u organizaciji NVO „Udruženje navijača Crvene Zvezde-Kotor“ na ljetnjoj pozornici koja je bila mala da primi sve zainteresovane.

Prisutne je na početku pozdravio paroh kotorski, arhijerejski namjesnik bokoktorski, protojerej-stavrofor Momčilo Krivokapić, kazavši da Kotor večeras pravi veliku metaniju pred kosovskom žrtvom.

22U ime Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija govorio je vikarni Episkop dioklijski Metodije.

“I sve je opet u našim rukama, a ne u rukama, kako se čini, nekih drugih ljudi, moćnika i silnika ovoga svijeta. I to je naša najveća sreća, ali nesreća. Sve je u redu i sve može biti u redu i sve zavisi od nas. To je istinsko opredjeljenje i to je Kosovski zavjet koji mora razriješiti svaki od nas ponaosob. Ta će nas istina osloboditi“, kazao je Preosvećeni Episkop Metodije, pozvavši da nađemo Kosovo najprije u sebi.

26

Uz navijačku bakljadu na ljetnjoj pozornici i na bedemima iznad grada, zastave Srpske pravoslavne crkve, Srbije i Rusije, priređen je bogat program u kojem su učestvovali: Srpsko pjevačko društvo „Jedinstvo“ Kotor 1839, Ivana Žigon i Kosovski Božuri, Danica Crnogorčević, Komnen Vuković, Marijana Šovran, Pjevačko društvo „Grbalj“ i Kulturno umjetničko društvo „Nikola Đurković“.

Nakon razgovora sa ocem Momčilom, blagodareći Predragu Nikoliću, u prilogu možete čuti i dijelove tonskih zapisa sa sinošnje večeri.