Moleban Pljevlja

Кривичне пријаве против протојереја-ставрофора Саше Јањића и професора Бојана Струњаша

Име: 16.06.2020 PROF. BOJAN STRUNJAS RADIO MILESEVA; Опис: Кривичне пријаве против протојереја-ставрофора Саше Јањића и професора Бојана Струњаша Тип: audio/mpeg

По благослову Епископског савета Српске Православне Цркве у Црној Гори, и Епископа милешевског г. Атанасија као његовог члана, у Пљевљима је у недељу 14. јуна 2020. године у поподневним часовима у храму Свете преподобне Параскеве – Свете Петке служен Молебан Пресветој Богородици за спас народа и одбрану светиња.

Молебан су служили свештеници и свештеномонаси пљеваљског намесништва Епархије милешевске.

Велики број грађана Пљеваља је послушао позив своје Цркве и узео учешћа у молитви изражавајући тиме своју приврженост вери и верност Богу.

Током молебана у потпуности су испоштоване све здравствене мере које је прописало координационо тело Владе Црне Горе ради заштите становништва од заразних болести. Како и доликује једном молитвеном скупу под окриљем и благословом Цркве све је протекло у потпуном миру и реду и верни народ Пљеваља се након одслуженог молебана вратио својим домовима али са чврстом решеношћу да истраје у својој намери да не дозволи одузимање и скрнављење црквених народних светиња.

Након одслуженог молебана службеници полиције из Пљеваља, као што је слично учињено у још неколико градова у Црној Гори, привели су у полицијску станицу на информативни разговор архијерејског намесника пљеваљског протојереја-ставрофора Сашу Јањића и архивара ризнице манастира Свете Тројице Пљеваљске професора Бојана Струњаша.

После краћег задржавања, професионалног коректног поступка и узимања изјава полицијски службеници су их пустили. Наредног дана против њих је покренута кривична пријава.