Darko Dimitrijevic Gorzdevac

Гост Радија Светигора: Дарко Димитријевић главни и одговорини уредник радија Гораждевац

Име: 16.06.2020 darko dimitrijevic radio gorazdevac; Опис: Дарко Димитријевић главни и одговорини уредник радија Гораждевац Тип: audio/mpeg

Гост на таласима радија Светигора био је Дарко Димитријевић главни и одговорини уредник радија Гораждевац са Косова и Метохијие које је говорио о скорашњим нападима на Србе и њихову имовину широм Космета Он истиче да Српска заједница због учесталих напада косовских Албанаца нема повјерења у привремене институције ткзв Косова.

Димитријевић сматра да постоје три проблема због којих се повратак Срба на Косово и Метохију не одвија по жељеним плановима:

Прво нико неће нама да брани нашу имовину ако не бранимо и ако немамо жељу да постојимо овдје. Морамо бити енергичнији и одлучнији да постојимо на овим просторима. Друго Влада Србије и Србија као држава мора да буде одлучнија и транспарентнија у смислу да нам помаже да останемо овдје што тренутно није случај. Трећи проблем су сумњиве околности под којима се напади на Србе и њихову имовину дешавају“ казао је Димитријевић.

Према њему млади напуштају простор Косова и Метохије али је то заједнички проблем Срба и Албанаца:

На политичкој сцени имамо са једне стране Српску листу а са друге албанске политичаре и људе који међусобно сарађују и који у свим приоритетима наводе своје партијске послушнике и они који су ван тог система наравно да ће потражити шансу да буду равноправни грађани било где друго“.