Darko Dimitrijevic Gorzdevac

Gost Radija Svetigora: Darko Dimitrijević glavni i odgovorini urednik radija Goraždevac

Ime: 16.06.2020 darko dimitrijevic radio gorazdevac; Opis: Darko Dimitrijević glavni i odgovorini urednik radija Goraždevac Tip: audio/mpeg

Gost na talasima radija Svetigora bio je Darko Dimitrijević glavni i odgovorini urednik radija Goraždevac sa Kosova i Metohijie koje je govorio o skorašnjim napadima na Srbe i njihovu imovinu širom Kosmeta On ističe da Srpska zajednica zbog učestalih napada kosovskih Albanaca nema povjerenja u privremene institucije tkzv Kosova.

Dimitrijević smatra da postoje tri problema zbog kojih se povratak Srba na Kosovo i Metohiju ne odvija po željenim planovima:

Prvo niko neće nama da brani našu imovinu ako ne branimo i ako nemamo želju da postojimo ovdje. Moramo biti energičniji i odlučniji da postojimo na ovim prostorima. Drugo Vlada Srbije i Srbija kao država mora da bude odlučnija i transparentnija u smislu da nam pomaže da ostanemo ovdje što trenutno nije slučaj. Treći problem su sumnjive okolnosti pod kojima se napadi na Srbe i njihovu imovinu dešavaju“ kazao je Dimitrijević.

Prema njemu mladi napuštaju prostor Kosova i Metohije ali je to zajednički problem Srba i Albanaca:

Na političkoj sceni imamo sa jedne strane Srpsku listu a sa druge albanske političare i ljude koji međusobno sarađuju i koji u svim prioritetima navode svoje partijske poslušnike i oni koji su van tog sistema naravno da će potražiti šansu da budu ravnopravni građani bilo gde drugo“.