Крсто Станишић

Крсто Станишић

Крсто Станишић: “Богословско-екуменски дијалог Православне Цркве са Лутеранском свјетском федерацијом”

Име: 01.06.2018 Razgovor sa Krstom Stanisicem; Опис: Богословско-екуменски дијалог Православне Цркве са Лутеранском свјетском федерацијом Тип: audio/mpeg

Гост Радио Светигоре био је г. Крсто Станишић, докторанд Универзитета Лудвиг Максимилијан у Минхену.

Крсто Станишић је завршио Богословију Светог Петра Цетињског на Цетињу, Гимназију Петар I Петровић Његош, Богословски Факултет Универзитета у Београду на коме је одбранио и мастер рад.
По благослову Митрополита црногорско-приморског г. Амфилохија уписује докторске студије на Универзитету Лудвиг Максимилијан у Минхену, на којем приводи крају писање докторске дисертације на тему “Богсловско-екуменски дијалог Православне Цркве са Лутеранском свјетском федерацијом”.

Са њим смо разговарали о теми његове докторске дисертације, кључним датумима у дијалогу, садржају дијалога, значајним представницима Православне Цркве и Лутеранске цркве који су учествовали у дијалогу, о резултатима и плодовима дијалога.

У разговору смо се дотакли и тема о сарадњи између хришћана у Њемачкој, о православљу у Њемачкој и вези међу представницима православних патријаршија и архиепископија које имају своје епархије у овој земљи.

На крају разговора било је ријечи и о животу вјерника СПЦ у Њемачкој.

Разговор са г. Крстом Станишићем, водио је уредник Катихетског програма Радио Светигоре Александар Вујовић