Krsto Stanišić

Krsto Stanišić

Krsto Stanišić: “Bogoslovsko-ekumenski dijalog Pravoslavne Crkve sa Luteranskom svjetskom federacijom”

Ime: 01.06.2018 Razgovor sa Krstom Stanisicem; Opis: Bogoslovsko-ekumenski dijalog Pravoslavne Crkve sa Luteranskom svjetskom federacijom Tip: audio/mpeg

Gost Radio Svetigore bio je g. Krsto Stanišić, doktorand Univerziteta Ludvig Maksimilijan u Minhenu.

Krsto Stanišić je završio Bogosloviju Svetog Petra Cetinjskog na Cetinju, Gimnaziju Petar I Petrović Njegoš, Bogoslovski Fakultet Univerziteta u Beogradu na kome je odbranio i master rad.
Po blagoslovu Mitropolita crnogorsko-primorskog g. Amfilohija upisuje doktorske studije na Univerzitetu Ludvig Maksimilijan u Minhenu, na kojem privodi kraju pisanje doktorske disertacije na temu “Bogslovsko-ekumenski dijalog Pravoslavne Crkve sa Luteranskom svjetskom federacijom”.

Sa njim smo razgovarali o temi njegove doktorske disertacije, ključnim datumima u dijalogu, sadržaju dijaloga, značajnim predstavnicima Pravoslavne Crkve i Luteranske crkve koji su učestvovali u dijalogu, o rezultatima i plodovima dijaloga.

U razgovoru smo se dotakli i tema o saradnji između hrišćana u Njemačkoj, o pravoslavlju u Njemačkoj i vezi među predstavnicima pravoslavnih patrijaršija i arhiepiskopija koje imaju svoje eparhije u ovoj zemlji.

Na kraju razgovora bilo je riječi i o životu vjernika SPC u Njemačkoj.

Razgovor sa g. Krstom Stanišićem, vodio je urednik Katihetskog programa Radio Svetigore Aleksandar Vujović