Lazarevic

Лазаревић: Службеници ЦБ смишљено исцрпљују грађане

Предсједник Црквене општине топаљско-херцегновске Зоран Лазаревић указао је на поступање службеника Центра безбједности Херцег Нови, приликом узимања изјава од грађана који су након молебана на Видовдан самоиницијативно кренули у протесну шетњу од цркве Светог Спаса до цркве на Белависти.

– Свједоци смо да су у протеклих неколико дана десетине наших суграђана позивани на информативни разговор, а у вези са протестном шетњом на Видовдан од цркве Св. Спаса до цркве Св.Архангела Михаила. Сви су се они на усмени позив Центра безбједности Херцег Нови одазвали да дају изјаву. То су урадили достојанствено и одлучно. Насупрот томе, иако су усмени позиви гласили на тачно одређени термин, грађани су изјаве давали након неколико сати проведених у просторијама ЦБ, при чему су, накнадно, посебно чекали, да им буду достављени записници о изјави као и прекршајни налог.

Сматрамо да је наведено поступање службеника ЦБ смишљено на исцрпљивање наших суграђана уз потпуно занемаривање њихових редовних или раније преузетих обавеза. Дакле, у конкретном случају, имамо грађане свјесне и савјесне у вршењу грађанске обавезе и команду и службенике ЦБ потпуно несавјесне у вршењу својих службених дужности. Грађани су , усљед, непрофесионалног односа, понављамо смишљеног на исцрпљивање грађана, могли да одбију да дају изјаву сходно одредби члана 259 ст. 3 Законика о кривичном поступку. Нису то урадили јер знају да бране светиње. Нашој полицији нека на част служи како су понашали. Увијек и изнова заборављају да су плаћени управо од тих грађана. НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ, по сваку цијену, поручио је Зоран Лазаревић.

Извор: РТХН