Prevlaka

Prevlaka-Bratsko sabranje muškog monaštva Mitropolije crnogorsko-primorske

Mitropolit Amfilohije načalstvovao liturgijskim sabranjem na Prevlaci

Ime: 14 03 2018 Mitropolit Prevlaka; Opis: Na Miholjskoj Prevlaci kod Tivta danas je održano bratsko sabranje muškog monaštva Tip: audio/mpeg

U manastiru Svetih arhangela na Miholjskoj Prevlaci kod Tivta danas je održano bratsko sabranje muškog monaštva Mitropolije crnogorsko-primorske.

Sabranje je počelo Svetom arhijerejskomu liturgijom pređeosvećenih darova koju je služio Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije.

Vladika Amfilohije je u liturgijskoj besjedi kazao da je svaka molitva službe Božije puna divnog i veličanstvenog sadržaja zapisana od bogonadahnutih ljudi, svetih otaca naših počevši od svetih, apostola preko velikih učitelja Crkve, Sv. Vasilija Velikoga, Grigorija  Bogoslova, Jovana Zlatoustog, Grigorija Dvojeslova episkopa Rimskoga i tako redom .Svi su oni što su doživjeli,osjetili i kako su živjeli po Bogu tako su i zapisali i ostavili nama da se i mi tako molimo tako kako su nas naučili ui da se nadanjujemo tim svetim molitvama utemeljenim na opitu, biblijskom, proročkom apostolskom na hristovim riječima.