Mitropolitov oporavak

Mitropolitov oporavak po planu. Rendgen pluća potvrdio trend povlačenja upale

Današnji snimak rendgena pluća pokazao je smanjenje upalnog procesa, pa i danas možemo konstatovati da je zdravstveno stanje Mitropolita Amfilohija u blagom poboljšanju u odnosu na jučerašnji dan, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore.

Možda izgleda da oporavak Mitropolita Amfilohija teče sporo, ali ljekarski tim je zadovoljan jer se odvija redovnim tokom, naročito kada se ima u vidu specifičnost oboljenja i godine pacijenta.

Čitavo vrijeme hospitalizacije svi vitalni parametri, kao i saturacija kiseonika su apsolutno u redu. Od početka liječenja pa do danas Mitropolit ni u jednom trenutku nije priključivan na invazivnu mehaničku ventilaciju, to znači da nije i nema potrebu za respiratorom, već se isključivo  nalazi na posebnom modu neinvazivne mehaničke ventilacije sa visokim protokom kiseonika – NIV.

Mitropolit Amfilohije je i dalje pod stalnim ljekarskim nadzorom koji sprovodi kompletan terapijski postupak još od 6. oktobra od kada se Mitropolit nalazi na bolničkom liječenju od bolesti uzrokovane koronavirusom.

Još jednom podsjećamo celokupnu javnost da se isključivo putem portala Mitropolije može tačno i vjerodostojno informisati o svim detaljima u vezi sa oporavkom Visokopreosvećenog Mitropolita Amfilohija.