Радомир Лучић

На градском гробљу у Билећи сахрањен је Радомир Лучић

Име: 21.04.2020-razgovor sa milutinom micovicem; Опис: На градском гробљу у Билећи сахрањен је Радомир Лучић Тип: audio/mpeg

На Васкршњи уторак, 21. априла 2020. на градском гробљу у Билећи сахрањен је Радомир Лучић, велики ктитор, приложник и прегалац наше свете Цркве. Задужбинар је манастира Преображења Господњег на Сомини, који су 2001. године освештали Високопреосвећени Митрополит Амфилохије и Преосвећени Епископи Атанасије и Јоаникије.

Захваљујући труду Радомира Лучића подигнута је и капела Светог апостола Луке у манастиру Косијереву у којој су похрањене кости припадника Вучедолске бригаде и других, мученички пострадалих од братске руке 1944. године на Грахову, а у чијем проналажењу и ископавању је он, такође, учествовао.

Радомир се није штедио ни у бројним другим пословима који су били на општедруштвену корист. За показану љубав и доброчинство према својој Светој Цркви одликован је оредном Светог Саве.

Радомир Шћепанов Лучић, упокојио се у Господу 20. априла у 88. години овоземаљског живота.

Због актуелне ситуације и проглашених епидемиолошких мјера, сахрана је обављена у кругу најуже породице. Опијело је служио парох билећки, отац Небојша Коловић.

О Радомиру Лучићу разговарали смо са књижевником Милутином Мићовићем, који је био дугогодишњи пријатељ нашег брата у Христу, Раша.

Са Милутином Мићовићем разговарала је Сенка Чоловић Шумић.

 

Упокој Господе душу слуге Твога Радомира, тамо гдје нема болести, жалости, уздисаја, него гдје је живот вјечни и непролазни. Вјечнаја памјат.