Radmila Knežević

Представљамо вам пјесникињу и драмског ствараоца Радмилу Кнежевић

Име: 18.04.2020 razgovor sa radmilom knezevic; Опис: "18.04.2020_razgovor sa radmilom knezevic". Тип: audio/mpeg

У наредним минутима нашег програма, уважени слушаоци представићемо вам пјесникињу и драмског ствараоца Радмилу Кнежевић, која живи и ствара у Будви. Рођена је у Призрену, а Академију драмских умјетности и Филолошки факултет завршила је у Приштини.

Radmila Knežević 2Бави се књижевним стваралаштвом, глумом, режијом и позоришном едукацијом. Објавила је двије збирке поезије и неколико књига драмских текстова за дјецу. Глумица је Народног позоришта у Приштини, које је измјештено у Грачаници.

Радмила Кнежевић је добитница неколико књижевних награда и признања, заступљена је у више антологија, зборника и часописа. Члан је УКЦГ, Књижевног друштва Косова и Метохије.

За Радио Светигору казивала је своје стихове, причала о везаности за Призрен, косовске светиње и Патријарха Павла, којег је имала благослов да упозна као ондашњег Епископа рашко-призренског, о томе са каквим емоцијама дочекује празник Васкрсења Господа Исуса Христа за који се, заједно са својом породицом, припрема шарањем васкршњих јаја на начин како су је училе њене бака и мајка.

Са Радмилом Кнежевић разговарала је Сенка Чоловић Шумић.