Matica Plakat

Najava: Predstavljanje Matice srpske u Baru

Srpsko kulturno društvo „Slovo ljubve“ iz Bara organizuje večeras od 20 časova u maloj sali barskog Dvorca kralja Nikole predstavljanje Matice srpske Društva članova u Crnoj Gori.

U promociji Matice srpske učestvuju prof. dr Jelica Stojanović, predsjednik, doc. dr Drago Perović, član Izvršnog odbora, mr Milorad Durutović, član Izvršnog odbora, kao i autori koji su izdavali knjige u okrilju ovog Društva protojerej Slobodan Boban Jokić, Janko Jelić i Radinko Krulanović. Promociju će obogatiti pijanistkinja Dušanka Jaramaz.

Matica srpska, Društvo članova u Crnoj Gori osnovana je kao naučno i stručno nevladino udruženje 17. jula 2010. godine u Podgorici. Odluku o osnivanju Društva donijeli su članovi Matice srpske koji žive u Crnoj Gori, što je podržano od strane Upravnog odbora Matice srpske iz Novog Sada.

Društvo je osnovano u cilju njegovanja duhovnog i kulturnog života, razvijanja i promovisanja književnosti, umjetnosti i nauke.  Društvo njeguje, razvija i proučava jezik i kulturu srpskog naroda, bez obzira na to u kojim državama njegovi pripadnici žive, kao i njegove kulturne, naučne i druge veze sa slovenskim, susjednim i drugim narodima u svijetu.