Ne Damo Crnu Goru

НВО “Не дамо Црну Гору” организује округли сто на тему „Владавина права-темељ државности Црне Горе”

НВО “Не дамо Црну Гору”, након недавно одржаног округлог стола “Економски и финансијски изазови Црне Горее” организује нову округли сто, овога пута на тему „Владавина права-темељ државности Црне Горе“.

Како је саопштено из ове НВО, на то их мотивишу крупни недостаци правног система који су наишли и на критику представника Европске уније и релевантних свјетских институција. 

“Област владавине права је широк терен за дискусију, тако да ћемо посебну пажњу посветити кршењу основних људских права током пандемије корона вируса, као и изузено запуштеном стању унутар правосуђа. Напоменули бисмо да је правосуђе малтене у ВД стању, да је избор Врховног државног тужиоца био неуспјешан, да је реизбор врхушке правосудног систем  у трећем мандату неуставан, да им је чак министра правде  г. Зоран Пажин сугерисао да дају оставке”, стоји у најави скупа..

Колико је Црна Гора правна држава и да ли нам измиче правна сигурност? Одговоре на ово и на друга питања везана за ову тему учесници округлог стола „Владавина права-темељ државности Црне Горе“, даће током округлог стола који ће бити одржан у понедјељак, 20. јула у хотелу CentreVille у Подгорици, са почетком у 10 часова.

Р.В.