Ne Damo Crnu Goru

NVO “Ne damo Crnu Goru” organizuje okrugli sto na temu „Vladavina prava-temelj državnosti Crne Gore”

NVO “Ne damo Crnu Goru”, nakon nedavno održanog okruglog stola “Ekonomski i finansijski izazovi Crne Goree” organizuje novu okrugli sto, ovoga puta na temu „Vladavina prava-temelj državnosti Crne Gore“.

Kako je saopšteno iz ove NVO, na to ih motivišu krupni nedostaci pravnog sistema koji su naišli i na kritiku predstavnika Evropske unije i relevantnih svjetskih institucija. 

“Oblast vladavine prava je širok teren za diskusiju, tako da ćemo posebnu pažnju posvetiti kršenju osnovnih ljudskih prava tokom pandemije korona virusa, kao i izuzeno zapuštenom stanju unutar pravosuđa. Napomenuli bismo da je pravosuđe maltene u VD stanju, da je izbor Vrhovnog državnog tužioca bio neuspješan, da je reizbor vrhuške pravosudnog sistem  u trećem mandatu neustavan, da im je čak ministra pravde  g. Zoran Pažin sugerisao da daju ostavke”, stoji u najavi skupa..

Koliko je Crna Gora pravna država i da li nam izmiče pravna sigurnost? Odgovore na ovo i na druga pitanja vezana za ovu temu učesnici okruglog stola „Vladavina prava-temelj državnosti Crne Gore“, daće tokom okruglog stola koji će biti održan u ponedjeljak, 20. jula u hotelu CentreVille u Podgorici, sa početkom u 10 časova.

R.V.