Отац Дарко Пејић

Отац Дарко Пејић послије изјаве у полицији: Останимо сабрани до краја – до Христове побједе!

Име: 15. 06. OTAC DARKO PEJIC NAKON DAVANJA IZJAVE U POLICIJI; Опис: Отац Дарко Пејић Тип: audio/mpeg

Архијерејски намјесник бјелопољски протојереј-ставрофор Дарко Пејић саслушан је јутрос у Центру безбједности Бијело Поље, одговарајући на позив који му је синоћ након 22 сата уручила полиција послије молебна за одбрану светиња који је служен у бјелопољској Цркви Светих Петра и Павла.

“Добио сам позив иако сам и синоћ и јутрос нагласио инспектору да ја нисам подносилац пријаве за овај скуп, нити сам у бесједи позивао народ на њега. Зато ми је нејасно зашто сам баш ја позван и не знам да ли се иза свега овога крије нека лоша намјера. Бог нека суди о томе јер ће Божија ипак бити задња. Ово је трећи пут у последња два мјесеца да ме позивају у полицију што постаје једна врста малтретирања“, каже отац Дарко и додаје да га као чоовјека боли кад му се за труд и љубав узвраћа на овај начин.

“Ипак, као свештеник, ја знам да ће свака ова жртва на крају допринијети да се између овог народа једном засвагда зацари мир и слога и да све ово престане“, каже отац Дарко захваљујући се својој пастви на подршци.

Отац Дарко је замиолио своје парохијане да остану сталожени и да ништа не раде исхитрено и на своју руку.

“Слушајмо своју мајку Цркву и останимо сабрани до краја – до Христове побједе“, поручује отац Дарко Пејић.

Протојереј-ставрофор Дарко је најавио молебан у Бијелом Пољу за недјељу 21. јуна наглашавајући да Црква нема другог оружја осим молитве и молитвених входова и пожелио својој сабраћи свештеницима, који су још у притвору мира и крепости.

Слободанка Грдинић