Otac Darko Pejić

Otac Darko Pejić poslije izjave u policiji: Ostanimo sabrani do kraja – do Hristove pobjede!

Ime: 15. 06. OTAC DARKO PEJIC NAKON DAVANJA IZJAVE U POLICIJI; Opis: Otac Darko Pejić Tip: audio/mpeg

Arhijerejski namjesnik bjelopoljski protojerej-stavrofor Darko Pejić saslušan je jutros u Centru bezbjednosti Bijelo Polje, odgovarajući na poziv koji mu je sinoć nakon 22 sata uručila policija poslije molebna za odbranu svetinja koji je služen u bjelopoljskoj Crkvi Svetih Petra i Pavla.

“Dobio sam poziv iako sam i sinoć i jutros naglasio inspektoru da ja nisam podnosilac prijave za ovaj skup, niti sam u besjedi pozivao narod na njega. Zato mi je nejasno zašto sam baš ja pozvan i ne znam da li se iza svega ovoga krije neka loša namjera. Bog neka sudi o tome jer će Božija ipak biti zadnja. Ovo je treći put u poslednja dva mjeseca da me pozivaju u policiju što postaje jedna vrsta maltretiranja“, kaže otac Darko i dodaje da ga kao čoovjeka boli kad mu se za trud i ljubav uzvraća na ovaj način.

“Ipak, kao sveštenik, ja znam da će svaka ova žrtva na kraju doprinijeti da se između ovog naroda jednom zasvagda zacari mir i sloga i da sve ovo prestane“, kaže otac Darko zahvaljujući se svojoj pastvi na podršci.

Otac Darko je zamiolio svoje parohijane da ostanu staloženi i da ništa ne rade ishitreno i na svoju ruku.

“Slušajmo svoju majku Crkvu i ostanimo sabrani do kraja – do Hristove pobjede“, poručuje otac Darko Pejić.

Protojerej-stavrofor Darko je najavio moleban u Bijelom Polju za nedjelju 21. juna naglašavajući da Crkva nema drugog oružja osim molitve i molitvenih vhodova i poželio svojoj sabraći sveštenicima, koji su još u pritvoru mira i kreposti.

Slobodanka Grdinić