Свети Ћирило и Методије

Отац Драган Пешикан најављује прославу празника Светих Кирила и Методија славе духовног центра у Кутима

Име: 20.05.2019 Otac Dragan Pesikan; Опис: Празник Светих Кирила и Методија слава духовног центра у Кутима Тип: audio/mpeg

Прослава прве славе Духовног центра Светих Кирила и Методија у Кутима у Зеленици, који је освештао Митрополит Амфилохије на овогодишњој васкршњој литији, почеће у навечерје празника 23. маја када ће се одржати Духовно вече са почетком у 20 часова.

Предавање на тему “Словенска браћа Свети Кирило и Методије“ одржаће проф. др Васиљ Јововић професор Цетињске Богословије Светог Петра Цетињског, док ће у програму учествовати хор Светог Василија Острошког под диригентском палицом Маријеле Милановић и солисти Николина Пушара и Стеван Томашевић.

На сам дан празника Светих Кирила и Методија у петак 24. маја Свету архијерејску литургију у цркви Свете Тројице у Кутима служиће Његово преосвештенство Епископ буеносаиреско-јужноцентралноамерички.

Света служба Божија почеће у 9 часова. Овај догађај је за Радио “Светигору“ најавио надлежни парох протојереј Драган Пешикан. Он је говорио и о градњи Духовног центра у Кутима, његовом значају за вјерни народ овог приморског мјеста као и будућим догађајима који ће, како се планира, у њему бити одржани.