Sveti Ćirilo i Metodije

Otac Dragan Pešikan najavljuje proslavu praznika Svetih Kirila i Metodija slave duhovnog centra u Kutima

Ime: 20.05.2019 Otac Dragan Pesikan; Opis: Praznik Svetih Kirila i Metodija slava duhovnog centra u Kutima Tip: audio/mpeg

Proslava prve slave Duhovnog centra Svetih Kirila i Metodija u Kutima u Zelenici, koji je osveštao Mitropolit Amfilohije na ovogodišnjoj vaskršnjoj litiji, počeće u navečerje praznika 23. maja kada će se održati Duhovno veče sa početkom u 20 časova.

Predavanje na temu “Slovenska braća Sveti Kirilo i Metodije“ održaće prof. dr Vasilj Jovović profesor Cetinjske Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog, dok će u programu učestvovati hor Svetog Vasilija Ostroškog pod dirigentskom palicom Marijele Milanović i solisti Nikolina Pušara i Stevan Tomašević.

Na sam dan praznika Svetih Kirila i Metodija u petak 24. maja Svetu arhijerejsku liturgiju u crkvi Svete Trojice u Kutima služiće Njegovo preosveštenstvo Episkop buenosairesko-južnocentralnoamerički.

Sveta služba Božija počeće u 9 časova. Ovaj događaj je za Radio “Svetigoru“ najavio nadležni paroh protojerej Dragan Pešikan. On je govorio i o gradnji Duhovnog centra u Kutima, njegovom značaju za vjerni narod ovog primorskog mjesta kao i budućim događajima koji će, kako se planira, u njemu biti održani.