Ratko čvorović

Петровданска акција Клуба добровољних давалаца крви „Свети Сава“ из Никшића

Име: 18.07.2020 razgovor sa ratkom cvorovicem; Опис: Петровданска акција Клуба добровољних давалаца крви „Свети Сава“ из Никшића Тип: audio/mpeg

Клуб добровољних давалаца крви „Свети Сава“ из Никшића спровео је, ових дана, традиционалну Петровданску акцију прикупљања најдрагоцјеније течности. Због ситуације, коју је проузроковало ширење корона вируса, Петровданска акција је организована из више етапа.

Прошле суботе, 11. јула, учествовали су у акцији даривања крви „Петровдански уранак“, коју је на Михољској превлаци организовао “Михољски Збор”, а потом су чланови Клуба Свети Сава“, који је међу масовнијим и активнијим друштвима добровољних давалаца крви у Црној Гори, па и шире, 15. 16. и 17. јула спровели акцију у никшићкој служби за трансфузију.

Због свеукупне ситуације у Црној Гори, у вези са корона вирусом, Петровданска акција је организована искључиво на локалном нивоу, без позива даваоцима крви из других градова, а како не би угрозили здравље своје и ближњих изостао је захвални ручак на којем се, како је уобичајено, изрази захвалност чланству и пријатељима Клуба, који је за 12 и по година постојања даривао око 8000 јединица крви, а само од Петровдана прошле године до сада преко 800 јединица најдрагоцјеније течности.

О Петровданској акцији и осталим хуманим активностима Клуба „Свети Сава“ у коима као чланови учествују шест никшићких свештеника, разговарали смо са Ратком Чворовићем, потпредсједником .

Са њим је разговарала Сенка Чоловић Шумић