НАШ ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ

Познати су најуспјешнији учесници ликовног и литерарног конкурса „Наш патријарх Павле”

Име: 13.06.2020 razgovor sa marijom jelic; Опис: Познати су најуспјешнији учесници ликовног и литерарног конкурса „Наш патријарх Павле” Тип: audio/mpeg

Познати су најуспјешнији учесници ликовног и литерарног конкурса „Наш патријарх Павле”, који су расписали Епархија будимљанско-никшићка и Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори, а за који је, како информишу из Матице, владало велико интересовање те је и пристигао велики број радова.

Конкурс је био отворен до 15. марта текуће године, али због пандемије корона вируса планирана манифестација ,,Дани патријарха Павла” није могла да буде одржана 31. марта.

Организатори конкурса и стручни жири изражавају велико задовољство како бројношћу, тако и квалитетом приспјелих ликовних и литерарних радова за категорије основних и средњих школа.

О награђеним радовима и манифестацији „Дани патријарха Павла“, која ће ускоро бити одржана у Никшићу, разговарали смо са проф. српског језика Маријом Јелић, која је била у стручном жирију за оцјену литерарних радова.

Ово су радови који су освојили прве награде у категорији ликовних радова основне и средње школе, а аутори су Борис Бањевић (6 година) и Јефимија Нинковић (15 година).

Са Маријом Јелић је разговарала Сенка Чоловић Шумић.