NAŠ PATRIJARH PAVLE

Poznati su najuspješniji učesnici likovnog i literarnog konkursa „Naš patrijarh Pavle”

Ime: 13.06.2020 razgovor sa marijom jelic; Opis: Poznati su najuspješniji učesnici likovnog i literarnog konkursa „Naš patrijarh Pavle” Tip: audio/mpeg

Poznati su najuspješniji učesnici likovnog i literarnog konkursa „Naš patrijarh Pavle”, koji su raspisali Eparhija budimljansko-nikšićka i Matica srpska – Društvo članova u Crnoj Gori, a za koji je, kako informišu iz Matice, vladalo veliko interesovanje te je i pristigao veliki broj radova.

Konkurs je bio otvoren do 15. marta tekuće godine, ali zbog pandemije korona virusa planirana manifestacija ,,Dani patrijarha Pavla” nije mogla da bude održana 31. marta.

Organizatori konkursa i stručni žiri izražavaju veliko zadovoljstvo kako brojnošću, tako i kvalitetom prispjelih likovnih i literarnih radova za kategorije osnovnih i srednjih škola.

O nagrađenim radovima i manifestaciji „Dani patrijarha Pavla“, koja će uskoro biti održana u Nikšiću, razgovarali smo sa prof. srpskog jezika Marijom Jelić, koja je bila u stručnom žiriju za ocjenu literarnih radova.

Ovo su radovi koji su osvojili prve nagrade u kategoriji likovnih radova osnovne i srednje škole, a autori su Boris Banjević (6 godina) i Jefimija Ninković (15 godina).

Sa Marijom Jelić je razgovarala Senka Čolović Šumić.