Crkva Cara Konstantina 8

Profesori i đaci Cetinjske bogoslovije na večernjoj službi uoči praznika Svetih cara Konstantina i carice Jelene u Carigradu

U petak 20. maja 2022. godine, uoči praznika Svetih ravnoapostolnih Cara Konstantina i Carice Jelene, profesori i učenici Cetinjske bogoslovije, prisustvovali su svečanoj večerašnjoj službi u crkvi njima posvećenoj u Carigradu u naselju Tarlabaš.

 

Svetoj večernjoj službi prisustvovao je i horostatisao Njegova Svesvetost Patrijarh Vaseljenski g. Vartolomej, uz prisustvo Mitropolita Venijamina i Andreja, sveštenomonaha, vjernog naroda, kao i profesora i učenika Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog na Cetinju.

Posle osveštavanja petohlebnice, koju je osveštao Njegova Svesvetost Patrijarh Vartolomej, Vladika Andrej je pozdravio patrijarha.

Potom je prazničnu besjedu u čast Svetih ravnoapostolnih Cara Konstantina i carice Jelene proiznio Patrijarh Vartolomej.

Na kraju besjede Patrijarh je pozdravio i goste iz Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog i iz Crne Gore, koji su prisustvovali prazničnoj večernjoj službi.

Posle službe priređena je trpeza ljubavi pored crkve Svete Trojice u glavnoj ulici na Taksimu (Pera).

Aleksandar Vujović,
profesor Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog