Crkva Cara Konstantina 8

Професори и ђаци Цетињске богословије на вечерњој служби уочи празника Светих цара Константина и царице Јелене у Цариграду

У петак 20. маја 2022. године, уочи празника Светих равноапостолних Цара Константина и Царице Јелене, професори и ученици Цетињске богословије, присуствовали су свечаној вечерашњој служби у цркви њима посвећеној у Цариграду у насељу Тарлабаш.

 

Светој вечерњој служби присуствовао је и хоростатисао Његова Свесветост Патријарх Васељенски г. Вартоломеј, уз присуство Митрополита Венијамина и Андреја, свештеномонаха, вјерног народа, као и професора и ученика Богословије Светог Петра Цетињског на Цетињу.

После освештавања петохлебнице, коју је освештао Његова Свесветост Патријарх Вартоломеј, Владика Андреј је поздравио патријарха.

Потом је празничну бесједу у част Светих равноапостолних Цара Константина и царице Јелене произнио Патријарх Вартоломеј.

На крају бесједе Патријарх је поздравио и госте из Богословије Светог Петра Цетињског и из Црне Горе, који су присуствовали празничној вечерњој служби.

После службе приређена је трпеза љубави поред цркве Свете Тројице у главној улици на Таксиму (Пера).

Александар Вујовић,
професор Богословије Светог Петра Цетињског