Бијело Поље

Протојереј-ставрофор Дарко Пејић најављује молебан и литију у Бијелом Пољу

Име: 04.02.2020 najava litije o.darko pejic; Опис: Протојереј-ставрофор Дарко Пејић најављује молебан и литију у Бијелом Пољу Тип: audio/mpeg

Протојереј-ставрофор Дарко Пејић архијерејски намјесник бјелопољски позива на Молебан Пресветој Богородици који ће у бјелопољском Саборном храму светих Петра и Павла почети сјутра у 16 часова а у наставку и на литију за одбрану Светиња која ће проћи бјелопољским улицама.

Otac Darko Pejic
Протојереј-ставрофор Дарко Пејић

Отац Дарко је нагласио да су скупови у Бијелом Пољу толико величанствени и да је то плод васкрсле вјере у народу и обнове светиња у претходне три деценије.

„Када се чинило да смо некако застали и да смо се предали Бог је дао кроз светог Василија да на великом сабору у Никшићу умије кишом лице Црне Горе и врати стари сјај и достојанство народу Црне Горе које му је припадало кроз вјекове а литије су круне враћања народа Господу и својим коријенима. Веома ми је драго да будем дио овог пута, саборности и заједнице, да сам могао да бирам не бих могао изабрати  боље мјесто и тренутак да будем и да постојим и што ово добро и ову саборност дијелим са својим народом.“ истакао је отац Дарко Пејић.