Bijelo Polje

Protojerej-stavrofor Darko Pejić najavljuje moleban i litiju u Bijelom Polju

Ime: 04.02.2020 najava litije o.darko pejic; Opis: Protojerej-stavrofor Darko Pejić najavljuje moleban i litiju u Bijelom Polju Tip: audio/mpeg

Protojerej-stavrofor Darko Pejić arhijerejski namjesnik bjelopoljski poziva na Moleban Presvetoj Bogorodici koji će u bjelopoljskom Sabornom hramu svetih Petra i Pavla početi sjutra u 16 časova a u nastavku i na litiju za odbranu Svetinja koja će proći bjelopoljskim ulicama.

Otac Darko Pejic
Protojerej-stavrofor Darko Pejić

Otac Darko je naglasio da su skupovi u Bijelom Polju toliko veličanstveni i da je to plod vaskrsle vjere u narodu i obnove svetinja u prethodne tri decenije.

„Kada se činilo da smo nekako zastali i da smo se predali Bog je dao kroz svetog Vasilija da na velikom saboru u Nikšiću umije kišom lice Crne Gore i vrati stari sjaj i dostojanstvo narodu Crne Gore koje mu je pripadalo kroz vjekove a litije su krune vraćanja naroda Gospodu i svojim korijenima. Veoma mi je drago da budem dio ovog puta, sabornosti i zajednice, da sam mogao da biram ne bih mogao izabrati  bolje mjesto i trenutak da budem i da postojim i što ovo dobro i ovu sabornost dijelim sa svojim narodom.“ istakao je otac Darko Pejić.