Radmila Misev

Radmila Mišev

 Radmila Mišev o knjizi “Kapljice ljubavi Božje – Svetitelji i priroda”

Ime: 13. 02.2023-radmila Misev-Knjiga- Kapljice ljubavi Bozje; Opis: Kapljice ljubavi Božje – Svetitelji i priroda Tip: audio/mpeg

Radmila Mišev o knjizi “Kapljice ljubavi Božje – Svetitelji i priroda” koja je izašla iz štampe na srpskom jeziku u izdanju Manastira Ćelija piperska

Radmila Mišev: “Sve knjige za djecu su knjige za odrasle“

Kapljice ljubavi Božje – Svetitelji i priroda,,…Nekada su svetitelji učili narod kako da očuva prirodu. O tim divnim podvižnicima, od najstarijih vremena do naših dana, govori se u ovoj prelepoj knjizi, koja će vas dirnuti, raznežiti, začuditi, ali i mnogo čemu dobrom i korisnom naučiti.

…Zato je dragocena knjiga “Kapljice ljubavi Božije”, koju su priredile vredne monahinje iz Manastira Hrisopigi sa Krita, jer nas vraća pravim vrednostima i daje istinske uzore…“- piše, između ostalog u predgovoru knjizi ,,Kapljice ljubavi Božje – Svetitelji i priroda” koja je izašla iz štampe na srpskom jeziku u izdanju Manastira Ćelija piperska glavni i odgovorni urednik časopisa ,,Svetigora“ Radmila Mišev urednik emisije ,,Spomenak“ našeg Radija.

Radmila je za naš Radio predstavila ovu knjigu koja je, na srpskom jeziku, izašla iz štampe sa blagoslovom Mitropolita crnogorsko-primorskog g. Joanikija u izdanju manastira Ćelija piperska.

Tekst i ilustracije nastali su u grčkom sveštenom manstiru Hristopigi koji joj je i izdavač.

Knjigu je sa grčkog na srpski jezik prevela Marina Veljković Đurović.

Sa Radmilom smo razgovarali i o radu na časopisu ,,Svetosavsko zvonce“ čiji je glavni i odgovorni urednik, o emisiji ,,Spomenak“ našeg Radija a podijelila je sa nama i svoja sjećanja na blaženog spomena Mitropolita Amfilohija i oca Luku (Anića) od čijeg upokojenja se 8. februara navršilo deset godina. “Svetisavsko zvonce“ je ,,Spomenak“ među koricama“- kaže Radmila.