Radmila Misev

Радмила Мишев

 Радмила Мишев о књизи “Капљице љубави Божје – Светитељи и природа”

Име: 13. 02.2023-radmila Misev-Knjiga- Kapljice ljubavi Bozje; Опис: Капљице љубави Божје – Светитељи и природа Тип: audio/mpeg

Радмила Мишев о књизи “Капљице љубави Божје – Светитељи и природа” која је изашла из штампе на српском језику у издању Манастира Ћелија пиперска

Радмила Мишев: “Све књиге за дјецу су књиге за одрасле“

Капљице љубави Божје – Светитељи и природа,,…Некада су светитељи учили народ како да очува природу. О тим дивним подвижницима, од најстаријих времена до наших дана, говори се у овој прелепој књизи, која ће вас дирнути, разнежити, зачудити, али и много чему добром и корисном научити.

…Зато је драгоцена књига “Капљице љубави Божије”, коју су приредиле вредне монахиње из Манастира Хрисопиги са Крита, јер нас враћа правим вредностима и даје истинске узоре…“- пише, између осталог у предговору књизи ,,Капљице љубави Божје – Светитељи и природа” која је изашла из штампе на српском језику у издању Манастира Ћелија пиперска главни и одговорни уредник часописа ,,Светигора“ Радмила Мишев уредник емисије ,,Споменак“ нашег Радија.

Радмила је за наш Радио представила ову књигу која је, на српском језику, изашла из штампе са благословом Митрополита црногорско-приморског г. Јоаникија у издању манастира Ћелија пиперска.

Текст и илустрације настали су у грчком свештеном манстиру Христопиги који јој је и издавач.

Књигу је са грчког на српски језик превела Марина Вељковић Ђуровић.

Са Радмилом смо разговарали и о раду на часопису ,,Светосавско звонце“ чији је главни и одговорни уредник, о емисији ,,Споменак“ нашег Радија а подијелила је са нама и своја сјећања на блаженог спомена Митрополита Амфилохија и оца Луку (Анића) од чијег упокојења се 8. фебруара навршило десет година. “Светисавско звонце“ је ,,Споменак“ међу корицама“- каже Радмила.