KIM

Razgovor Olivere Radić sa predsjednikom Privremenog organa opštine Orahovac Aleksandrom Micićem

Ime: 28.04.2020 Aca Micic; Opis: Razgovor Olivere Radić sa predsjednikom Privremenog organa opštine Orahovac Aleksandrom Micićem Tip: audio/mpeg

Razgovor Olivere Radić novinara i profesora iz Orahovca sa predsjednikom Privremenog organa opštine Orahovac Aleksandrom Micićem, koji je snimila 28.april 2020. Olivera je sa Aleksandrom razgovarala o situaciji sa virusom kovid 19 u opštini Orahovac, posebno kod srpskog stanovništva, ali i o pomoći u brašnu koju je na Kosovo i Metohiju preko Eparhije raško-prizrenske poslala HO “Srbi za Srbe” iz Beograda.

Dodajte i to da nam je Đorđe Bojović jedan od članova organizacije Srbi za Srbe rekao da je u Metohiju preko Eparhije raško-prizrenske, a na predlog manastira Dečani, poslato 18 tona brašna.

Brašno je namenjeno za porodice u Orahovcu, Velikoj Hoči, Goraždevcu, Osojanu i ostalim povratničkim mestima. Novčana sredstva za kupovinu brašna je osim HO ,,Srbi za Srbe” prikupila i HO ,,Mladi za Kosmet” iz Podgorice. Srbi za Srbe su, prethodno, za zaposlene i korisnike narodnih kuhinja poslali i 1.200 zaštitnih maski, a uskoro će realizovati i svoju tradicionalnu veliku Vaskršnju akciju na Kosovu i Metohiji.

Pri samom kraju je i izgradnja kuće za porodicu Ristić iz sela Janina Voda koju takođe finansira ova organizacija.