Arhimandrit Nektarije Vitalis

Sa ocem Nenadom Andrićem razgovarali smo o starcu Nektariju Vitalisu

Ime: 09.03.2018 o.Nenad Andric O STARCU NEKTARIJU VITALISU; Opis: Sa ocem Nenadom Andrićem razgovarali smo o starcu Nektariju Vitalisu Tip: audio/mpeg

Otac nenad Andrić: “Ne osuđuj i ne ogovaraj nikog, ne komentariši ničije ponašanje ma kakvo ono bilo… ćuti, ćuti, ćuti o tome…“ – Ovo je savjet za duhovno i tjelesno iscjeljenje, koji mi je starac Nektarije Vitalis dao

 

Navršilo se mjesec dana od kada se (8. februara) upokojio u Gospodu arhimandrit Nektarije Vitalis u manastiru Svetog Nektarija Eginskog u Kamarizi blizu Atine.

To je bio povod da zamolimo sveštenika Nenada Andrića iz Valjevske Eparhije da sa nama podijeli svoja sjećanja na starca Nektarija, koji je, po blagoslovu starca Nektarija, napisao tri knjige o Svetom Nektariju Eginskom.

 

Čudo Svetog Nektarija: isceljenje raka jetre i dobijanje poroda

 

Pomaže Bog, oče Nenade.

Hvala Gospodu, svedok sam velikih čuda kojima nas je Gospod molitvama Svetog Nektarije blagoslovio. Pre dve godine nas trojica prijatelja posetili smo manastir Svetog Nektarije na Egini. Ja sam išao u svojstvu prevodioca, jer govorim grčki jezik, a išli smo prvenstveno zbog bolesne majke jednog od nas, kojoj je tada bila ustanovljena metastaza, na jetri i rečeno joj je od strane lekara da ne može ništa da se uradi ni operacijom niti terapijama (jedina opcija bila je transplantacija),tako da smo odlučili da zatražimo pomoć od Svetog Nektarija. Hvala Gospodu, tada smo, takođe, posetili i Starca Nektarija Vitalisa,koji nas je blagoslovio i uputio molitve za bolesnu ženu. Ta žena, majka mog prijatelja, je dan danas živa i zdrava, bez ijednog dana terapije. Njoj je, bukvalno, dan nakon naše posete manastiru, čudesno nestao rak. Takođe, moja supruga i ja smo godinama pokušavali da imamo decu. Dva puta je ostajala trudna ali su, nažalost, oba puta trudnoće izgubljene. Tada, kada smo posetili manastire na Egini i Kamarizi, zamolio sam Starca Nektarija da se moli i za nas da nam Gospod podari decu. Istog meseca, po povratku kući, moja supruga je zatrudnela i danas hvala blagom Gospodu i Svetom Nektariju, imamo jedno zdravo i dobro dete. Ove godine smo ponovo dobili molbu od bolesnih prijatelja da posetimo manastir na Egini, da se poklonimo moštima Svetog Nektarija i da posetimo Starca Nektarija Vitalisa, što smo i učinili pre mesec dana, i ponovo je urodilo plodom.

Sa Bogom. Božidar Mladenović

 

(Iz knjige ,,Iscelitelj-Sveti Nektarije”, autora prote Nenada Andrića, Valjevo, 2017)