mijajlo-backovic

Са свештеником Мијајлом Бацковићем разговарали смо о посјети Делагације Одбора за обнову манастира Михољска Превлака Италији

Име: 28.04.2018 o.Mijajlo Backovic; Опис: "28.04.2018_ o.Mijajlo Backovic". Тип: audio/mpeg

Отац Мијајло Бацковић: “Обнављаћемо све док опет не засија крст и док се опет не чују звона Превлачке Светиње“

Делегација Одбора за обнову манастира Михољска Превлака боравила је од 26-28. априла у посјети италијанској Венето регији. Повод посјете је прикупљање потребне историјске грађе везане за Боку и сам манастир.

О утисцима које носи из Италије и обнови Светоархангелског манастира на Михољској Превлаци код Тивта разговарали смо са свештеником Мијајлом Бацковићем  парохом горњегрбаљским.

,,Сви ми у Одбору за обнову манастира Михољска Превлака имамо своје задатке, које смо добили од нашег Митрополита Амфилохија и Превлачких мученика, да обновимо ову Светињу и на томе ћемо радити све док на куполи храма не засија крст и док се не буду опет чула звона Превлачке Светиње“-каже отац Мијајло.

Он додаје да га посебно радује што је отпјевао тропар Васкрсења на темељима ранохришћанске базилике посвећене Мајци Божијој у Верони.

Поводом 19. годишњице НАТО агресије на Мурино свештеник Мијајло позива да у понедјељак 30. априла у Мурино дођу сви који могу, да покажу да су достојни потомци својих предака и да сви заједно одамо почаст и помолимо се за душе пострадалих у Мурину и свих пострадалих у неправедном, кукавичком НАТО бомбардовању.

“Позивам да дођемо да покажемо да се  не бојимо НАТО савеза, да не љубимо ланце, као што их није љубио ни наш Свети ловћенски Тајновидац Петар Други Петровић Његош“-позива отац Мијајло.

Он се осврнуо и на буру која се подигла око билборда који су постављни дуж будванске општине у сусрет великом јубилеју – стогодишњици од завршетка Великог рата.

,,Српска војска, коју су чинили Срби из Црне Горе заједно са осталим добровољцима, ушла је у Будву и у Боку претходно проливајући своју крв. Бока у то вријеме није била Црна Гора, већ је била под Аустроугарском окупацијом. Српска војска је тада ушла и ослободила Боку (не Црну Гору) својим уласком у Будву“-каже свештеник Мијајло Бацковић напомињући да ту војску није сачињавао нико други него наши преци из Црне Горе који су били у њој.