Цетињски манастир

Цетињски манастир

Саопштење за јавност Митрополије црногорско-приморске

11. септембар 2017.

Истинитог обавјештења ради јавности и очувања лаковјерних од заблуде и преваре везано за посјету Франкфурту г. Мираша Дедеића, лажно представљаног као ”Михаила Митрополита црногорског” саопштавамо сљедеће:

Украјинска црква у Франкфурту у којој је Дедеић служио припада украјинској расколничкој групацији рашчињеног и ни од кога у Православној Цркви признатога Филарета Денисенка лажно представљаног ”патријарха Кијевског” челника и главног носиоца братоубилачког рата и братомржње у Украјини (који једини и признаје себи сличног Дедеића).

Пријем пак Дедеића од представника Бугарске Православне Цркве у Франкфурту, представља такође превару. Из саме изјаве Дедеића, види се да се ради о бившем свештенику лажнопроглашеног бугарског ”патријарха Пимена” који је у своје вријеме ”рукоположио” од Васељенске Патријаршије рашчињеног и под анатему баченог заједно са свим његовим сљедбеницима Дедеића.

Канонска Православна Бугарска Црква никада није Пимена признала за свог Патријарха као ни Дедеићево рукоположење, као уосталом и ниједна Православна Црква у свијету.

Као што је свима познато, њега је признала и регистровала полицијска станица у Цетињу, а форсира га нажалост и плаћа са својих идеолошких и партијских интереса, садашња власт у Црној Гори, подстичући тиме нове диобе у православном црногорском народу ширећи вјерску мржњу у њему, нарочито у црногорској дијаспори, до сада преко амбасаде Црне Горе у Аргенитини, а сада ево, и у Западној Европи.

Из Митрополије црногорско-приморске