суђење 2

Изјаве Митрополита Амфилохија и адвоката Сава Костића испред Основног суда у Никшићу

Име: 16.07.2020 IZJAVA AEM advokat Kostic Niksic; Опис: Суђење владици Јоаникију и осморици свештеника одложено за 4. септембар Тип: audio/mpeg

Суђење владици Јоаникију и осморици свештеника из Никшића одложено је због неповољне епидемиолошке ситуације у Црној Гори. Наредно рочиште главног претреса заказано је за 4. септембар.

Данашњем суђењу је присуствовао и митрополит Амфилохије који је по изласку из суднице новинарима дао кратку изјаву поновивши да је ово суђење још једна потврда неправде и притиска власти на Цркву у Црној Гори.

Он је подсјетио да у вријеме прославе празника Светог Василија Острошког и литије, због које се суди владици Јоаникију и осморици свештеника из Никшића, није постојао ни један случај зараженог корона вирусом.

Адвокат Сава Костић бранилац владике Јоаникија и четворице свештеника је изјавио да је на његов захтјев да се због неповољне епидемиолошке ситуације и неадекватних услова у којима би се могле испоштовати све мјере НКТ-а суђење одложи, поступајући судија Игор Ђуричковић одлучио потврдно.