ФОТО Саво Прелевић

Свештеници и грађани испред ЦБ Подгорица ФОТО-Саво Прелевић

Свештеници и грађани испред ЦБ Подгорица у знак подршке оцу Мирчети Шљиванчанину

Име: 16.06.2020 Otac Nikola pred CB; Опис: Свештеници и грађани испред ЦБ Подгорица Тип: audio/mpeg

Због утамничења о. Мирчете Шљиванчанина и о. Жељка Ћалића, прије њиховог пуштања на слободу, испред подгоричког Центра безбједности свештеници су са вјерним народом узнијели молитве Богу и Светом Василију.

Након тога је протојереј Никола Пејовић, момишићки парох, поручио да су се они сабрали испред овога дома не да пркосе и пријете, него да Христа Бога посвједоче као вјечну љубав и живот, као мјеру вјечног људског достојанства.

“Овдје је овај дом данас почаствован најдивнијим нашим изданком и међу вама је најбољи човјек у Црној Гори. Нијесте свјесни колико вас је Бог благословио”, казао је о. Никола.

Указао је на пастирску љубав и бригу о. Мирчете, истичући да је он један од оних који је хиљаде дјеце Подгоричана научио ријечи Господњој: “Помогао им да у ових 15 година кроз буру овога времена избјегну све оно против чега се и ви борите овдје. Колико је сада дивних породица, дјеце која долазе у храм и испуњавају наше светиње благодарећи и његовој жртви и љубави.”

Свештеници Мирчета Шљиванчанин из Подгорице и Жељко Ћалић из Даниловграда вечерас су пуштени на слободу, након што су синоћ лишени слободе послије давања изјаве због литија која су одржане у Даниловграду у Подгорици, а за које су били наведени као организатори у захтјевима поднијетим за одобрење јавних окупљања. Тужилац подгоричког Основног државног тужилаштва Јелена Протић раније данас им је одредила задржавање до 72 часа а као разлог за задржавања навела могућност понављања кривичног дјела.