Mati Zlata

U Beogradu održano duhovno veče “Pjevaću Bogu mome dokle postojim“ na kome su govorili mati Zlata i otac Igor Karanović

Ime: 05.03.2019. PJEVACU BOGU MOME DOKLE POSTOJIM MATI ZLATA I OTAC IGOR; Opis: Pjevaću Bogu mome dokle postojim Tip: audio/mpeg

U četvrtak 28. 02. 2019 . godine u parohijskom domu Hrama Sv. Jovana Vladimira u Beogradu održano je duhovno veče na temu “Pjevaću Bogu mome dokle postojim“.

U okviru teme, najprije, je bilo riječi o Bogomoljačkom pokretu Sv. Vladike Nikolaja i pjesmama, koje su održale našu vjeru u najkritičnijem, posleratnom, periodu za našu Crkvu.

Sveštenik Igor Karanović i mati Zlata (Pantelić) govorili su vrlo nadahnuto o istorijskom aspektu i značaju pjesama koje su očuvane kroz Bogomoljački pokret, kao i o duhovnicima koji su voljeli te pjesme i prenosili svojoj duhovnoj djeci, takođe i o svojim ličnim impresijama i doživljajima, vezanim za pjesme Sv. Vladike Nikolaja.

Nakon njihovog izlaganja nastupio je Hor Manastira Presvete Bogorodice Trojeručice, na čelu sa nastojateljicom te Svete obitelji mati Zlatom koji su otpjevali pjesmu Djeca neba autora Dragane D. Mirković, a zatim i nekoliko pjesama iz Duhovne lire Sv. Vladike Nikolaja.

Atmosfera je bila veličanstvena. Prisutan narod, koji je ispunio salu i hol parohijskog doma, pjevao je sa mati Zlatom i horom sve pesme.

Na tonskom zapisu ove večeri blagodarimo Zorici Kovačev.