Mati Zlata

У Београду одржано духовно вече “Пјеваћу Богу моме докле постојим“ на коме су говорили мати Злата и отац Игор Карановић

Име: 05.03.2019. PJEVACU BOGU MOME DOKLE POSTOJIM MATI ZLATA I OTAC IGOR; Опис: Пјеваћу Богу моме докле постојим Тип: audio/mpeg

У четвртак 28. 02. 2019 . године у парохијском дому Храма Св. Јована Владимира у Београду одржано је духовно вече на тему “Пјеваћу Богу моме докле постојим“.

У оквиру теме, најприје, је било ријечи о Богомољачком покрету Св. Владике Николаја и пјесмама, које су одржале нашу вјеру у најкритичнијем, послератном, периоду за нашу Цркву.

Свештеник Игор Карановић и мати Злата (Пантелић) говорили су врло надахнуто о историјском аспекту и значају пјесама које су очуване кроз Богомољачки покрет, као и о духовницима који су вољели те пјесме и преносили својој духовној дјеци, такође и о својим личним импресијама и доживљајима, везаним за пјесме Св. Владике Николаја.

Након њиховог излагања наступио је Хор Манастира Пресвете Богородице Тројеручице, на челу са настојатељицом те Свете обитељи мати Златом који су отпјевали пјесму Дјеца неба аутора Драгане Д. Мирковић, а затим и неколико пјесама из Духовне лире Св. Владике Николаја.

Атмосфера је била величанствена. Присутан народ, који је испунио салу и хол парохијског дома, пјевао је са мати Златом и хором све песме.

На тонском запису ове вечери благодаримо Зорици Ковачев.