Вечерас додјела награде Печат херцега Шћепана

Желидраг Никчевић

Вечерас додјела награде Печат херцега Шћепана

Име: 22.08.2018 Razgovor sa Zelidragom Nikcevicem; Опис: Вечерас додјела награде Печат херцега Шћепана Тип: audio/mpeg

На духовно-културној манифестацији „Трг од ћирилице” у Херцег Новом вечерас ће бити свечано уприличена додјела награде Печат херцега Шћепана, која је ове године по одлуци жирија припала умировљеном Епископу захумско-херцеговачком господину Атанасију, за дјело „Од Косова до Јадовна”.

Вечерашњи догађај, као и комплетна дешавања у завршници Трга од ћирилице, за Радио Светигору најављује књижевни критичар Желидраг Никчевић.

 

Владици Атанасију (Јевтићу) вечерас ће бити уручена награда „Печат херцега Шћепана“

Vladika AtanasijeВечерас ће на Тргу од ћирилице у Херцег Новом бити додјељене награде “Печат херцега Шћепана” и “Ћириличник”. Управни одбор манифестације који чине: Високопреосвећени Митрополит Амфилохије, архијерејски намјесник херцегновски и директор ИИУ Светигора протојереј-ставрофор Радомир Никчевић, протојереј Никола Тодоровић, затим Будимир Дубак, Новица Ђурић, Радомир Уљаревић и Желидраг Никчевић, једногласно је донио одлуку да овогодишњи Печат херцега Шћепана припадне владици Атанасију Јевтићу. Награда “Ћириличник” ове године је припала Издавачкој кући “Унирекс” из Подгорице.