Литија

Владика Димитрије у Подгорици: “Ми овдје не рушимо, ми градимо и усавршавамо на боље градећи и усавршавајући наша срца“

Име: 20.02.2020 VLADIKA DIMITRIJE Podgorica; Опис: Ми овдје не рушимо, ми градимо и усавршавамо на боље градећи и усавршавајући наша срца Тип: audio/mpeg

Литију улицама Подгорице, након молебана који је служен у Саборном храму Христовог васкрсења у четвртак 20. фебруара, предводио је Његово преосвештенство Епископ захумско-херцеговачки и приморски г. Димитрије.

У бесједи којом се обратио великом броју вјерног народа Владика Димитрије је рекао да смо ми дужни и одговорни пред овом свјетлошћу која се излива у наша срца ових дана.

Подгорица“Пазимо и будимо одговорни пред овом тајном у којој се сви налазимо и из које црпимо надахнуће. Запушимо уста онима који покушавају да нас оклеветају говорећи да ми нешто овдје рушимо. Ми овдје градимо и усавршавамо на боље градећи и усавршавајући наша срца. Борећи се против овог закона трудимо се да изградимо и друштво у коме живимо и систем који треба да чува сваког грађанина, и да никог не диксриминише по било ком основу. Ми смо овдје смо због тога“-казао је владика Димитрије.

Прије дванаест дана из Пожаревца је кренуо у литији до Острога свештеник Предраг Поповић парох у Великој Плани који је поздравио вјерни народ.

Немојте стати народе мој јер је срце многих уз вас. Дужни смо да дођемо гдје год је наша светиња“-рекао је отац Предраг.

Он је на крају поручио да воли вјерни народ Црне Горе до Острога, у који се и запутио у литији.