Litija

Vladika Dimitrije u Podgorici: “Mi ovdje ne rušimo, mi gradimo i usavršavamo na bolje gradeći i usavršavajući naša srca“

Ime: 20.02.2020 VLADIKA DIMITRIJE Podgorica; Opis: Mi ovdje ne rušimo, mi gradimo i usavršavamo na bolje gradeći i usavršavajući naša srca Tip: audio/mpeg

Litiju ulicama Podgorice, nakon molebana koji je služen u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u četvrtak 20. februara, predvodio je Njegovo preosveštenstvo Episkop zahumsko-hercegovački i primorski g. Dimitrije.

U besjedi kojom se obratio velikom broju vjernog naroda Vladika Dimitrije je rekao da smo mi dužni i odgovorni pred ovom svjetlošću koja se izliva u naša srca ovih dana.

Podgorica“Pazimo i budimo odgovorni pred ovom tajnom u kojoj se svi nalazimo i iz koje crpimo nadahnuće. Zapušimo usta onima koji pokušavaju da nas oklevetaju govoreći da mi nešto ovdje rušimo. Mi ovdje gradimo i usavršavamo na bolje gradeći i usavršavajući naša srca. Boreći se protiv ovog zakona trudimo se da izgradimo i društvo u kome živimo i sistem koji treba da čuva svakog građanina, i da nikog ne diksriminiše po bilo kom osnovu. Mi smo ovdje smo zbog toga“-kazao je vladika Dimitrije.

Prije dvanaest dana iz Požarevca je krenuo u litiji do Ostroga sveštenik Predrag Popović paroh u Velikoj Plani koji je pozdravio vjerni narod.

Nemojte stati narode moj jer je srce mnogih uz vas. Dužni smo da dođemo gdje god je naša svetinja“-rekao je otac Predrag.

On je na kraju poručio da voli vjerni narod Crne Gore do Ostroga, u koji se i zaputio u litiji.